nieuws

Hoornse horeca wil snel af van vroege ‘sluiting

Café

De Hoornse horeca rekent op de afschaffing van de toegangsstop om middernacht nu de stad een nieuwe coalitie heeft die tegen de vervroegde sluiting is. Van de vijf partijen die het nieuwe college vormen, was er maar eentje voorstander van de vervroegde sluiting.

Hoornse horeca wil snel af van vroege ‘sluiting

In Hoorn mogen horecagelegenheden na middernacht geen nieuwe bezoekers meer binnenlaten. De gemeente wil zo het alcoholgebruik onder jongeren verminderen.

Voor de Hoornse horeca is het niet meer de vraag of de toegangsstop voor cafés wordt teruggedraaid, maar veel meer wanneer dit gebeurd.

De nieuwe gemeenteraad kan het college vragen een wijzigingsbesluit door te voeren. De eerste kans hierop is tijdens de vergadering van 27 april. Het zal dan nog enkele weken duren voordat alle nodige aanpassingen zijn gedaan.

Reageer op dit artikel