nieuws

IJsbar verbaast met open haard

Café

De nieuwe ijsbar in Amsterdam krijgt een wel heel bijzondere attractie. In een horecaruimte bij min vijf graden Celsius waar het interieur is opgebouwd uit ijsblokken, komt een heuse open haard. Verantwoordelijk voor deze opzienbarende vondst is een bekende topontwerper.

IJsbar verbaast met open haard

Niemand minder dan Jan des Bouvrie werd gestrikt om het interieur van ‘de vrieskist’ te ontwerpen, zo meldt De Telegraaf. Naast de ijszaal, het Cold-gedeelte geheten, komt een Hot-gedeelte. Dit restaurant annex loungebar wordt ook ontworpen door Des Bouvrie. In de 75m2 grote icebar wordt zestig ton ijs geplaatst.

Het nieuws over de komst van de The Amsterdam Icebar is niet nieuw. Zibb.nl/horeca berichtte hier al in november vorig jaar over. Wel is nieuw dat Des Bouvrie het interieur ontwerpt en dat er een open haard wordt geplaatst.

‘Het wordt een bijzondere horecagelegenheid op een prachtige A-locatie, in het voormalige Stoelti Diamond-pand aan de Amstel, en dat willen we dus ook op alle fronten uitstralen. Daarom trokken we de stoute schoenen aan en zijn we naar Jan des Bouvrie gestapt’, aldus Robert van Duuren die het plan met Wilfred Hunsel bedacht.

‘Meest bijzondere wordt wel de open haard in het Cold-gedeelte. Hoe dat precies werkt, houden we nog even geheim. Ooit wel eens bedacht dat frisdrank en bier bevriezen bij min vijf? Dat was dus ook een gegeven waar even flink over nagedacht moest worden’, voegt Van Duuren toe.

Reageer op dit artikel