nieuws

Inspraak gasten bij herbouw café

Café

Gasten van het veelbesproken café Oud Brabant in Oosterhout krijgen inspraak bij de wederopbouw van het horecabedrijf. Dat heeft de eigenaar laten weten. Café Oud Brabant moest worden gesloopt, omdat door graafwerkzaamheden naast het gebouw het café dreigde in te storten.

Inspraak gasten bij herbouw café

De tragische ondergang van de bekendste kroeg van Oosterhout werd wekenlang breed uitgemeten in de regionale pers. Zelf landelijke tv-stations brachten het nieuws over het instortingsgevaar bij Oud Brabant. Tijdens het graven van een sleuf naast het bedrijf ontstonden grote scheuren in de muren van het café.

Eigenaar Jan Schellekens kijkt vooruit en heeft een inspraakbijeenkomst belegd voor vaste gasten. Zij mogen zondag van 15.00 uur bij café De Kloek hun mening geven over hoe de nieuwe Oud Brabant eruit moet komen te zien. ‘We moeten toch zachtjesaan weer gaan denken over hoe we het in gaan richten’, aldus Schellekens in BN/DeStem.

Zelf heeft Schellekens ook al wat ideeën over zijn vernieuwde Oud Brabant. Zo komen de klapdeuren naar de toiletten waarschijnlijk niet meer terug. De toiletgroep zelf komt op een andere plek zodat het podium een paar meter breder wordt. Verder wil Schellekens het pand volledig isoleren en de keuken kleiner maken.

Reageer op dit artikel