Koffiedrinken zit in de genen

Koffiedrinken zit in de genen

Het verlangen naar de 'drank' die zo belangrijk is in de horeca, koffie, zit mensen in de genen. Gelukkig! Amerikaanse wetenschappers hebben twee 'koffie-genen' ontdekt die het cafeïnegevoel van mensen beïnvloeden.

De onderzoekers hebben het DNA van 47.000 Amerikanen onderzocht. Ze vergeleken dat met hun cafeïnegebruik via koffie, thee, cola en andere voedingsmiddelen.

Cafeinegebruik

Deelnemers met een bepaalde genvariant consumeerden gemiddeld 40 milligram meer cafeïne per dag dan mensen met een genvariant voor een laag cafeïnegebruik. Een hoeveelheid van 40 milligram komt overeen met een glas cola of een bodempje koffie.

Cafeïne wordt in verband gebracht met een reeks gezondheidseffecten. Het beïnvloedt de slaap, de prestaties en de stemming. Het onderzoek door het nationale kankerinstituut met de universiteiten van Harvard en North Carolina is woensdag gepubliceerd in het vakblad PLoS Genetics.