nieuws

Koninginnedagcompensatie voor Leidse horeca

Café

Horecaondernemers in Leiden krijgen totaal 80.000 euro van de gemeente als gevolg van het stopzetten van festiviteiten tijdens Koninginnedag. Met het door de gemeente beschikbaar gesteld bedrag kunnen de ondernemers een deel van de kosten dekken.

Koninginnedagcompensatie voor Leidse horeca

Volgens woordvoerder Richard van Leeuwen van City Hall, één van de zes organisaties die aanspraak kan maken op het bedrag, is het gebaar van de gemeente heel positief.

‘De gemeente had niets hoeven te doen. Dit is een mooi gebaar. Dit bedrag dekt alleen een deel van de investeringen in bijvoorbeeld geluid, pontons, licht en dat soort zaken. Gederfde inkomsten zijn er niet in meegenomen. Zoals ik het nu bekijk is het zo’n beetje de helft van de gemaakte kosten’, aldus Van Leeuwen in het Leidsch Dagblad.

De horecabedrijven die in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van de gemeente zijn naast City Hall Annie’s Verjaardag, La Riche, Het Praethuys en Ons Hoekje. Daarnaast maken ook de organisatoren van het optreden van Armin van Buuren een kans.

Op veel plaatsen in ons land werden tijdens Koninginnedag festiviteiten stilgelegd, toen de omvang van het drama in Apeldoorn duidelijk werd. In Leiden besloot de burgemeester buitenfestiviteiten en buitentaps vanaf 14.00 uur stil te leggen.

Reageer op dit artikel