nieuws

Kort geding tegen Grolsch om nooduitgang

Café

Café Crossroads in Deventer ziet -letterlijk- geen uitweg meer. Pandeigenaar Grolsch doet niets tegen nieuwbouw naast de kroeg, waardoor er geen nooduitgang over blijft. De kroeg spant nu een kort geding aan om het huurcontract te ontbinden.

Kort geding tegen Grolsch om nooduitgang

In de oude situatie liep er een smal gangetje tussen het café en de bioscoop ernaast, over het terrein van het filmhuis. Dat gangetje was de vluchtweg voor het café. Nu de bioscoop is afgebroken en er een kledingwinkel voor in de plaats wordt gebouwd, blijft er geen ruimte voor die noodgang over.

Kroeguitbaters Maria en Bert Zwiep spannen nu een kort geding aan tegen bierbrouwer Grolsch, eigenaar van het pand van blues- en rockcafé Crossroads. ‘Grolsch heeft geen enkel bezwaar tegen wat hiernaast gebeurt. Terwijl je toch mag verwachten dat ze het voor de huurders opnemen’, zegt Zwiep in dagblad De Stentor.

Ze willen via het kort geding af van het huurcontract, én een schadevergoeding van Grolsch. Zwiep wil geen kroeg zonder nooduitgang.

Volgens Grolsch was het nooit een officiële nooduitgang, en was er geen sprake van recht van overpad. Zwiep vindt dat belachelijk. ‘Volgens ons is er minimaal sprake van gewoonterecht’.

Ook kan Zwiep het niet verkroppen dat zelfs de gemeente en de brandweer geen bezwaar maken. Pas als een kroeg 20 meter diep is, moet er een nooduitgang zijn. Crossroads is 19 meter en een beetje.

Eerdere berichten over Grolsch

Reageer op dit artikel