nieuws

Kredietcrisis raakt Britse pubkoersen

Café

De beursgenoteerde Britse pubexploitanten Punch Taverns en Mitchells & Butlers zijn geconfronteerd met kelderende aandelen. De daling van de koersen wordt toegeschreven aan de wereldwijde kredietcrisis.

Kredietcrisis raakt Britse pubkoersen

Punch Taverns daalde gisteren 5,3 procent in waarde en het aandeel Mitchells & Nutlers leverde 4,8 procent in.

Directe aanleiding zijn de problemen bij de Britse hypotheekbank Northern Rock. Verleden week werd duidelijk dat deze bank onvoeldoende kortlopende kredieten heeft om aan zijn verplichtingen te voldoen.

Door de onzekere financiële berichten wordt de Brit voorzichtiger in het uitgeven van geld. Voor de Britse pubs een slechte ontwikkeling. Gekscherend sluit Het Financieele Dagblad een analyse af met de mogelijkheid dat Britten uiteindelijk weer massaal naar de pub gaan, om hun ellende weg te drinken.

Reageer op dit artikel