nieuws

Londen wil actie Grieken tegen ‘zuiptoerisme

Café

Groot-Brittannië heeft Griekenland gevraagd georganiseerde kroegentochten met Britse toeristen te verbieden. De maatregel moet helpen voorkomen dat benevelde Britten in de problemen raken tijdens een vakantie in Griekenland.

Londen wil actie Grieken tegen ‘zuiptoerisme

Griekse politiefunctionarissen zeiden donderdag dat agenten van beiden landen op het eiland Zakynthos hebben overlegd over de aanpak van dronken Britse jongeren. Van de vijftien miljoen toeristen die elk jaar naar Griekenland gaan, komt ongeveer een vijfde uit Groot-Brittannië. Jonge Britten hebben de reputatie op vakantie te veel te drinken en zich te misdragen.

Britse agenten zouden niet alleen hebben gevraagd om een verbod op georganiseerde kroegentochten. Ook zouden ze hun Griekse collega’s hebben verzocht vaker in cafés toezicht te houden en intensiever te controleren op de verboden verkoop van alcoholische dranken aan minderjarigen.