nieuws

Paleis Antwerpen wordt koffiezaak

Café

Het paleis op de Meir in Antwerpen, waar koning Willem I nog regelmatig sliep, wordt omgebouwd tot een koffiezaak. Ook komt er een bonbonwinkel en een museum.

Paleis Antwerpen wordt koffiezaak

De Vlaamse overheid wil het paleis op die manier teruggeven aan de bevolking en er tegelijk een nieuwe toeristische trekpleister van maken in Antwerpen. Het historische paleis in de luxe winkelstraat, op de hoek bij het Rubenshuis, heropent in 2009.

‘Door de inkomsten uit de koffieschenkerij en pralinewinkel kan het museumdeel worden onderhouden. Uiteraard met respect voor het interieur’, vertelde architect Herman van Hunsel zondag bij een rondleiding aan Vlaams minister Geert Bourgeois (Toerisme) tijdens de Vlaamse monumentendag.

Aannemers werken hard om de oude glorie te herstellen. De Franse keizer Napoleon heeft er slaapkamers laten maken. Koning Willem I sliep er regelmatig toen België en Nederland tussen 1815 en 1830 een land vormden.

Vorig jaar was een van de beste jaren ooit voor het toerisme in Antwerpen en andere Vlaamse steden. Voor het eerst komen er meer mensen die tegelijk langer overnachten.

Meer berichten over koffie

Reageer op dit artikel