nieuws

Rudolph van Veen Bockbierambassadeur 2010

Café

Rudolph van Veen is benoemd tot Bockbierambassadeur 2010. De tv-kok kreeg de prijs tijdens de officiële start van het bockbierseizoen maandag 4 oktober.

Rudolph van Veen Bockbierambassadeur 2010

Van Veen krijgt de prijs voor zijn inzet voor seizoensproducten in het algemeen en bockbier in het bijzonder.

‘Door zijn inspanningen en enthousiasme heeft Rudolph van Veen de meerwaarde van koken naar het seizoen en kiezen voor ingrediënten en producten uit het seizoen bij een groot publiek onder de aandacht gebracht’, aldus directeur Jack Verhoek van Nederlandse Brouwers.

Verhoek vervolgt: ‘Voorbeeld bij uitstek is het tv-kookprogramma The Taste of Life, waarin Rudolph op culinaire ontdekkingsreis gaat en seizoensproducten en herkomstgebieden centraal staan’.

Van Veen neemt de titel over van Albert Kooy. Daarvoor was de titel voor Gert Jan Hageman van restaurant De Kas. In zijn restaurant vond maandagmiddag het officiële startschot van het bockbierseizoen.

Speciaal voor de gelegenheid had Van Veen drie recepten ontwikkeld voor gerechten bereid met bockbier. ‘Bier heeft volgens mij een even grote diversiteit en gebruiksmogelijkheid in de gastronomie als wijn. Maar waar het vergiste druivensap soms last lijkt te hebben van een ingewikkeld ego, is het bier meer dan welke andere drank een democratische allemansvriend’, aldus Van Veen.

Jack Verhoek maakte tijdens de opening van het bockbierseizoen bekend dat de totale afzet van bockbier in tien jaar tijd is verdubbeld. ‘Was het aandeel bockbier in 1999 nog 0,5 procent, gelijk aan 69.143 hectoliter, van de totale bierafzet. In 2009 is dit nagenoeg 1 procent met 103.454 hectoliter’, aldus Verhoek.

Reageer op dit artikel