nieuws

Russische horecabrand eist 112 levens

Café

Het aantal doden als gevolg van de Russische horecabrand in Perm is gestegen tot 112. Het aantal doden kan nog verder stijgen omdat in ziekenhuizen nog vele zwaargewonde mensen liggen. Het totaal aantal gewonden bedraagt meer dan 140.

Russische horecabrand eist 112 levens

Vandaag is in Rusland een dag van nationale rouw na de fatale brand in een uitgaansgelegenheid in Perm, waardoor in de nacht van vrijdag op zaterdag zeker 112 mensen om het leven kwamen.

In het hele land hangen de vlaggen halfstok en worden herdenkingsdiensten gehouden. Ook is een aantal televisieprogramma’s geannuleerd.

Inwoners van Perm namen maandagochtend een minuut stilte in acht voor de slachtoffers van de brand. Bij de resten van de uitgaansgelegenheid legden overlevenden, nabestaanden en andere betrokkenen bloemen.

De brand brak vrijdagavond uit als gevolg van het afsteken of ontploffen van vuurwerk binnen in de nachtclub. De materialen waarmee het restaurant en de dansgelegenheid waren gemaakt, vatten ogenblikkelijk vlam en veroorzaakten zo het dramatische inferno. De eerste slachtoffers zijn inmiddels begraven.

Volgens de Russische president heeft de brandweer meer dan eens gewaarschuwd dat de club niet aan de veiligheidseisen voldeed, maar de eigenaren hebben daar niets mee gedaan. Zij zitten nu vast.

Reageer op dit artikel