nieuws

Rustig verloop strandfeest Hoek van Holland

Café

Het dancefeest Ministry of Beats, zondagavond in Beachclub Miljonairs in Hoek van Holland, is rustig verlopen. Organisator Mathieu van den Assem verwachtte ongeveer vierhonderd bezoekers, die wegens het slechte weer vooral binnen hun vertier moesten zoeken. Het feest duurde tot half één in de nacht.

Rustig verloop strandfeest Hoek van Holland

De organisatie kreeg de nodige kritiek omdat zij het feest precies een jaar na de ernstige ongeregeldheden op het strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland hield. Toen viel er een dodelijk slachtoffer. De politiebonden noemden het tijdstip van het (besloten) evenement ongepast. ‘We hebben er niet bij stil gestaan dat het op deze bijzondere datum viel en ook niet dat het zoveel ophef zou opleveren’, was de reactie van Van Assem. ‘Er is nog geprobeerd om naar een andere datum te zoeken, maar dat was op zo korte termijn niet meer mogelijk.’

Sinds de rellen op 22 augustus 2009 waarbij de 19-jarige Robby van der Leeden uit Rotterdam door een politiekogel om het leven kwam, zijn dance-feesten minder populair geworden. Van den Assem: ‘Het dancepubliek staat onder druk. De Dance Parade is al afgelast. Wat is nog haalbaar? Als het een Nederlandstalige muziekfeest was geweest, had niemand er bezwaar tegen gehad.’

Reageer op dit artikel