nieuws

Tchibo lanceert koffieconcept Piacetto

Café

Nederland krijgt er weer een koffieketen bij. De Duitse grootmacht Tchibo brengt het nieuwe koffieconcept Piacetto naar ons land. Nog dit jaar gaat de eerste zaak van Piacetto open. Kort daarna volgen er meer.

Tchibo lanceert koffieconcept Piacetto

De eerste zaak van Piacetto komt in Rotterdam. Op de Coolsingel tegenover het Rotterdamse stadhuis gaat het koffiebedrijf op 1 december open. Volgens Het Financieele Dagblad volgen op korte termijn nieuwe zaken in nog drie andere grote steden.

De Nederlandse zaak wordt gerund door horecaondernemer Johan van Haga, eigenaar van onder meer het Wapen van Delfshaven, Café Coenen en NAI-foyer. Van Haga mikt op de ‘werkende mensen die goed geld verdient en wil betalen voor topkwaliteit’.

Volgens Van Haga moet de consument, die straks door de Rotterdamse straten loopt met een bekertje Paicetto, het gevoel hebben dat hij wordt gezien met de Armani onder de koffiemerken.

Het concept Piacetto bevat een exclusieve espressomachine en een kwalitatieve koffiemelange. Bedenker van het concept van Tchibo is de Italiaan Graziano Chessa. Chessa is een voormalige barista-kampioen en streeft na het serveren van de beste espresso. Afgelopen week was Rotterdam ook het toneel van een espressonoviteit. In het centrum van de havenstad opende Illy haar eerste vestiging van de formule Espressamente.

Zie ook:

Koffieconcept Espressamente naar Nederland

Tip:

Volg de gratis videoworkshop Barista in ons koffiedossier

Reageer op dit artikel