nieuws

Tjokvol programma tijdens Week van het Nederlandse Bier

Café

Van biologische bierproeverij tot Teutenkeuze menu en van bier- en chocolamasterclass tot finale van pilsbrouwwedstrijd voor hobbybrouwers. De Week van het Nederlandse Bier (10 tot en met 20 mei) kent een tjokvol programma. Over het hele land zijn meer dan 250 activiteiten.

Tjokvol programma tijdens Week van het Nederlandse Bier

Met de speciale week willen brouwerijen, cafés, restaurants en slijterijen bierliefhebbers op brede schaal kennis laten maken met de Nederlandse biercultuur. Alle ruim 250 activiteiten zijn keurig gerangschikt op de website www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

De opening is op donderdag 10 en vrijdag 11 mei 2012 in de Grote Kerk in Den Haag. Brouwmeesters van nu al ruim dertig Nederlandse grote en kleine pils- en speciaalbier brouwers zijn aanwezig. De bierdrinker kan daadwerkelijk zien wie verantwoordelijk is voor het brouwvakmanschap bij de brouwerij en wat het werk inhoudt.

Uiteraard kan er ook geproefd worden, van maar liefst ruim honderd verschillende bieren. Overigens vinden verspreid over heel Nederland ruim 150 bierproeverijen plaats die volledig in het teken staan van het Nederlandse bier. Diverse slijters, cafés en brouwerijen doen mee.

Op de afsluitende dagen zaterdag 19 en zondag 20 mei 2012 zijn de deuren van inmiddels ruim vijftig brouwerijen geopend voor publiek. Nu al een recordaantal in vergelijking met 2011, dat toen ook al een record noteerde.

Reageer op dit artikel