nieuws

Top 100 cafés vieren de herfst

Café

Terwijl de rest van het land nog geduld moet hebben tot maandag 5 oktober, mochten de cafés uit de Top 100 deze week al proeven van het herfstbier. Bij de Nieuwe Dikke Dries in Utrecht kwam een groot gedeelte van de cafés uit de lijst afgelopen maandag bijeen.

Top 100 cafés vieren de herfst

Onder het genot van een glas donker bier maakten de ongeveer zeventig aanwezigen van de gelegenheid gebruik bij te praten, ervaringen uit te wisselen of kennis te maken.

Dat al bokbier gedronken kon worden bij de nummer 3 uit de Café Top 100 was bijzonder. Dit jaar heeft het Centraal Brouwerij Kantoor een oude traditie in ere hersteld. Niet langer is de eerste dag van de herfst (21 september) de officiële introductiedatum, maar mag de bok pas weer getapt worden op de eerste maandag van oktober.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar was voor de cafés uit de Top 100 een uitzondering gemaakt.

Vijf verschillende bokbieren konden geproefd worden. Van de ‘grote’ brouwers de herfstbieren van Brand, Amstel en La Trappe. Namens de kleinere brouwers was de biobok van De Leckere aanwezig, evenals de winnaar van de Lekkerste Bokbier verkiezing van vorig jaar, de Scheldebok van de Schelde Brouwerij. ‘Er zijn niet zo veel mogelijkheden waar je met collega’s op een open manier kunt praten. Ik heb echt een boel nieuwe dingen gehoord. En het bokbier smaakt prima dit jaar’, vat één van de gasten samen. Een aantal aanwezigen moest zich dan ook haasten om de laatste trein naar huis te kunnen halen.

Meer berichten over de Café Top 100:

Reageer op dit artikel