nieuws

Wervershoof betreurt caféfaillissement

Café

De deur zit op slot, maar nog altijd heeft grand café Van Rooijen uitstraling. Ouderwets aandoende buitenverlichting, glas in lood boven de ramen, een mooie, witgeverfde voorgevel, het boerenhuisachtige pand geeft het centrum van Wervershoof iets extra’s. Maar voor hoe lang nog, nu het faillissement is uitgesproken.

Wervershoof betreurt caféfaillissement

Carla en Arie Honing hebben meer aan hun hoofd dan praten over slechte tijden. Robert-Jan van Rooijen, de vorige eigenaar kan zich dat voorstellen. ‘Ik heb ze gebeld en sterkte gewenst. Ze hebben twaalf jaar hard gewerkt en diverse initiatieven genomen en dan breekt wat je opbouwt toch af. Dat is heel vervelend’, zegt hij in het Noordhollands Dagblad.’

Dancing

Van Rooijen was tientallen jaren een familiebedrijf en een begrip in West-Friesland. Na de verkoop op 1 september 1997 verloor hij de dancing niet uit het oog. ‘De eerste vier jaar hebben ze volgens mij heel goed gedraaid. Veel aangepakt. Ik denk dat ze de tijd niet mee hebben gehad.

Een dancing is eigenlijk net een duiventil: ze vliegen erin en ze vliegen eruit. Het valt niet mee om het publiek vast te houden. Mijn moeder en ik zijn de afgelopen dagen verschillende keren gebeld. ‘Wat nu?’ vragen de mensen. Het is een mooi horecabedrijf en ik denk dat heel Wervershoof hoopt dat iemand opstaat om het over te nemen. Jammer dat het zo is gelopen’, vindt Robert-Jan van Rooijen.