nieuws

Café voetbalpoule beperkt toegestaan

Café

Kroegbazen die in hun cafe op beperkte schaal een voetbalpoule organiseren, hoeven geen torenhoge boete te vrezen zoals eerder deze week door diverse media werd gemeld.

Café voetbalpoule beperkt toegestaan

De kansspelautoriteit, de gokwaakhond, die gaat over kansspelvergunningen en het naleven van de kansspelwet, liet eerder weten dat voetbalpoules alleen ‘in besloten kring en niet bedrijfsmatig’ mochten worden georganiseerd. Daar zou de instantie ook op gaan controleren.

Nu laat ze weten dat een pool op bescheiden schaal in een café voor de autoriteit ‘geen aanleiding is om in actie te komen’. Als er om aanzienlijke bedragen wordt gespeeld of als deelnemers via internet geld kunnen inleggen, dan is het volgens de autoriteit een ander verhaal en wordt er wel actie ondernomen.

Veel caféhouders en klanten waren boos over de aangekondigde controles. De Lotto is de enige organisatie in Nederland die een vergunning heeft voor het houden van sportprijsvragen.

Reageer op dit artikel