nieuws

Boek over cafés Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Café

Schrijver Joris Boddaert heeft een opnieuw een boek gepubliceerd over het caféleven in Rotterdam. In ‘Rotterdamse Cafés Deel 3’ schrijft hij over de 28 cafés die zijn gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg.

Boek over cafés Nieuwe Binnenweg Rotterdam

De langste winkelstraat van Nederland, de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, telde elf jaar geleden 49 cafés, zo schrijft RTV Rijnmond op de website. Anno 2012 zijn dat er (nog) 28. Schrijver en uitgever Joris Boddaert heeft ze allemaal beschreven in zijn nieuwe boek.

Belangrijk om verleden vast te leggen

Tegen RTV Rijnmond zegt de auteur, die geen kroegtijfer is ondanks zijn vele en uitgebreide horecaverhalen, over het vele aantal cafés in de jaren 60 ‘dat er in die tijd al een druk uitgaansleven was, vooral aan het begin van de Nieuwe Binnenweg bij het Eendrachtsplein’.

Boddaert laat weten het erg belangrijk te vinden voor later dat is vastgelegd wat zich op horecagebied heeft afgespeeld in Rotterdam. Volgens hem is dat nog niet eerder gedaan en heeft hij nog voldoende stof voor een volgend deel.

Foto: Wikipedia

Reageer op dit artikel