nieuws

Personeel Grolsch gaat kort staken

Café

Bierbrouwerij Grolsch krijgt woensdag te maken met een staking van twee uur. Van 13.00 uur tot en met 15.00 uur komt de productie helemaal stil te liggen.

Personeel Grolsch gaat kort staken

Dat kondigt vakbond FNV aan. De werkonderbreking is het gevolg van de vastgelopen gesprekken over een nieuwe cao bij de bierbrouwer die deel uitmaakt van het internationale SABMiller-concern. De vakbond verwacht dat 150 van de tweehonderd aanwezige personeelsleden zullen meedoen met de staking.

Atv-dagen inleveren
Belangrijk breekpunt tijdens de onderhandelingen is de combinatie van een loonbod en het inleveren van drie atv-dagen door het personeel. Grolsch biedt een vaste loonsverhoging van 0,75 procent, die op basis van behaalde resultaten kan oplopen tot 2 procent. ‘Volgens ons is dit een goed voorstel dat in de huidige tijd van crisis het midden houdt tussen kostenmatiging en een gecontroleerde salarisverhoging’, zegt Grolsch-directeur Tom Verhaegen via zijn woordvoerder in Het Financieele Dagblad.

Volstrekt onduidelijk
De vakbonden denken daar anders over. Door het inleveren van atv-dagen bekostigen de werknemers hun eigen loonsverhoging. Daarnaast is het volgens de bonden volstrekt onduidelijk wat de normen zijn waarop de rest van de loonsverhoging gebaseerd is. De vakbond eist gewoon 2 procent en wijst erop dat het bedrijf nog steeds goed draait. Volgens de directie moet de productie concurrerend blijven, zowel ten opzichte van concurrenten als binnen het eigen moederconcern om de werkgelegenheid op de lange termijn veilig te stellen.

Reageer op dit artikel