nieuws

Horeca Rotterdam mag van parkeerplek terras maken

Café

Horecabedrijven in Rotterdam mogen van parkeerplekken voor de deur extra terrasruimte maken. De stad is een experiment gestart waarbij horecaondernemers een vergunning kunnen aanvragen om de parkeerplaatsen voor hun zaak te voorzien van vlonders en daarmee te gebruiken als extra terras. De eerste terrasvlonders zijn inmiddels aangelegd.

Horeca Rotterdam mag van parkeerplek terras maken

Twaalf ondernemers hebben gevraagd om extra terras, tien aanvragen zijn al goedgekeurd. Horecabedrijven die extra terras willen, moeten een exploitatievergunning hebben en de parkeerplaatsen moeten direct voor de zaak liggen, zonder rijbaan ertussen.

Horecaondernemer Herman Hell (eigenaar NRCafé en Sijf) twitterde: ‘Mooie mogelijkheid die de gemeente Rotterdam biedt’. De proef loopt tot en met 19 oktober van dit jaar.

De Rotterdamse wethouder Adriaan Visser: ‘Er zit zoveel energie in deze stad, daar moeten we veel meer gebruik van maken en ruimte aan geven. De innovatiekracht van Rotterdam moet weer de motor van de stad worden. We willen dat Rotterdam levendiger en gezelliger wordt. Dat lukt met dit soort initiatieven van ondernemers, dus we werken daar graag aan mee.’

Reageer op dit artikel