De Nederlandse bierdrinker drinkt gemiddeld zeven glazen bier per week. Het is een van de uitkomsten van het Nationale Bieronderzoek 2014, uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Brouwers. Het jaarlijkse onderzoek geeft de consumptie en beleving van bier in Nederland weer.
Tips voor de horeca
Voor het onderzoek zijn ruim achtduizend bierdrinkers ondervraagd. Driekwart van de respondenten vindt het belangrijk dat horecabier in een bijpassend glas geschonken wordt. Daarbij kiezen de bierdrinkers graag uit verschillende soorten bier. Meer dan de helft pleit voor een biersuggestie op de menukaart.
Populaire biersteden
Amsterdam, Maastricht en Breda zijn verkozen de bierplaatsen van Nederland. Respondenten gaven aan deze steden het meest met bierdrinken te associëren. Dat lijkt geen toeval: de drie steden herbergen allemaal winnaars van de Café Top 100 binnen hun grenzen. In 2012 werd Hoppe Amsterdam uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze wedstrijd. Het volgde met die winst het Maastrichtse café De Bobbel op. Breda kent met De Beyerd een tweevoudig winnaar, in 2009 en 1995.