nieuws

Drie inbraken bij Café Walzicht Woerden

Café

Bij Café Walzicht in Woerden – in 2012 door Misset Horeca uitgeroepen tot beste Oranje Cafe –  is afgelopen weekend voor de derde keer binnen een jaar ingebroken. De inbrekers kwamen deze keer niet binnen en zijn opgepakt.

Drie inbraken bij Café Walzicht Woerden
Eric de Kock

‘De schade valt mee, maar het is zuur. De vorige inbraak is nog niet eens afgehandeld met de verzekering en nu ben ik alweer druk met de volgende,’ aldus eigenaar Eric de Kock.

‘Ik denk dat ik de volgende keer na een drukke avond met een knuppel in mijn hand op het biljart ga slapen,’ zegt de ondernemer in het AD.

De eigenaar van Walzicht werd zondag- op maandagnacht alweer uit zijn bed gebeld voor een poging tot inbraak bij zijn eetcafé aan de Wilhelminaweg. ‘Wat ze hier denken te vinden, begrijp ik echt niet. Er is geen geld in huis en het recept voor de lekkerste saté van Europa ligt veilig opgeborgen.’

Vorige maand en vorig jaar was het ook al raak. De Kock, die na de vorigei inbraken de nodige maatregelen trof, heeft de inbrekers op zijn beveiligingsbeelden gezien. ‘Ze waren gemaskerd en hebben geprobeerd via de voordeur binnen te komen. Het slot is kapot, maar ze zijn niet binnengekomen.’

De inbrekers werden gepakt dankzij een tip van een oplettende getuige die ze rond drie uur ’s nachts bezig zag. Ze gingen er in een auto vandoor, maar na een korte achtervolging konden agenten hen aanhouden. In de auto bleek inbrekersgereedschap te liggen. De twee verdachten, Woerdenaren van 18 en 20 jaar oud, zitten nog vast voor verhoor.

 

Reageer op dit artikel