nieuws

Nolet breidt belang in Bols flink uit

Café

Drankenproducent Nolet Holding heeft zijn belang in de beursgenoteerde concurrent Lucas Bols fors uitgebreid, tot circa 21 procent. Dat wil evenwel niet zeggen dat een bod op de overige aandelen op komst is, benadrukte het bedrijf vrijdag.

Nolet breidt belang in Bols flink uit

Voor zover bekend bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) had Nolet tot dusver een belang van een kleine 3,5 procent. Daar is een flinke hap bijgekomen doordat het bedrijf het resterende belang heeft opgekocht van investeerder AAC, die Bols in februari naar de beurs in Amsterdam bracht.

‘Bols is een heel mooi bedrijf met activiteiten die wij goed kennen en waarmee wij een grote affiniteit hebben’, aldus directeur Carel Nolet. Hij sprak verder zijn vertrouwen uit in het huidige management van Bols onder leiding van topman Huub van Doorne.

Lange termijn

Nolet ziet het belang in Bols ‘als een interessante investering voor de lange termijn’. Het in 1691 opgerichte familiebedrijf wil naar eigen zeggen als ‘constructieve en stabiele’ aandeelhouder meehelpen met de verdere ontwikkeling van de jeneverstoker, waarvan de geschiedenis zelfs teruggaat tot 1575.

De onderneming achter onder meer het jenevermerk Ketel 1 houdt haar belang naar eigen zeggen onder de grens van 30 procent waarbij een openbaar bod verplicht is. Het aandeel maakte na de aankondiging van Nolet een koerssprong van zo’n 3 procent.

Bols liet via een woordvoerster weten kennis te hebben genomen van het flink grotere belang van Nolet. Het bedrijf ziet de verkoop als een transactie tussen twee aandeelhouders en geeft inhoudelijk geen commentaar. De zegsvrouw kon evenmin zeggen of er al contact is geweest tussen de distilleerders.

Beurs

Het moederbedrijf van merken als Bols, Bokma en Coebergh keerde in februari na 22 jaar afwezigheid als zelfstandige onderneming terug op de beurs. Het maakte van 1993 tot 1996 deel uit van fusiebedrijf BolsWessanen en was daarna eigendom van achtereenvolgens investeerder CVC, de Franse drankenreus Rémy Cointreau en AAC.

De beursgang leverde een prijskaartje van in totaal 196 miljoen euro op. Tegen de huidige beurskoers is Bols een kleine 230 miljoen euro waard.

Reageer op dit artikel