Inschrijving Barista Challenge van start

Inschrijving Barista Challenge van start
Inge van Beekum Fotografie Op de foto: Milou Savelkoul

Ook dit jaar zal de Barista Challenge weer plaatsvinden. Barista's kunnen zich vanaf vrijdag 18 december aanmelden. De Barista Challenge Benelux Edition zoekt naar het koffietalent met het beste eigen, plantaardige koffierecept voor de toekomst en biedt barista's een podium om hun eigen koffiespecialiteit op de kaart te zetten.

In 2015 was er één finale in Europa, in 2016 is de Barista Challenge lokaal. De finale van de Benelux editie vindt plaats in de Westergasfabriek op 18, 19 en 20 maart tijdens het Amsterdam Coffee festival.

Eigenwijze koffierecepten

Barista’s die eigen, eigenzinnige en eigenwijze koffierecepten ontwikkelen, zijn uitgelezen kandidaten voor de Barista Challenge. Vorig jaar won de Eindhovense Milou Savelkoul (van Coffeelab) de Barista Challenge tijdens de World of Coffee in Gotenborg. Savelkoul overtuigde de juryleden met haar speciale Gin Coffee. 'Ik zocht naar ingredienten die goed samengingen met koffie, sojadrink en het trendy drankje; gin. Uiteindelijk bleken dat jeneverbes, lavendel, rozemarijn en kardemom te zijn. Ik vond het een ontzettende leuke en leerzame periode. Koffie brengt mensen bij elkaar, dat vind ik het allerleukste aan het werken in deze branche. En met deze wedstrijd kon ik mijn enthousiasme over het vak en koffie ook echt op mensen overbrengen.'