nieuws

Russische caféketen ‘betaal per minuut’ wil vestiging in Groningen

Café

De Russische caféketen Ziferblat waar de gast per minuut betaalt en niet per consumptie, wil een vestiging openen in de stad Groningen.

Russische caféketen ‘betaal per minuut’ wil vestiging in Groningen

Bij Ziferblat betaal je niet voor wat is genuttigd, maar voor de tijd die je er als gast doorbrengt.  De gast krijgt bij binnenkomst een klok die bijhoudt hoelang je in de horecagelegenheid bent. In Groningen wordt momenteel gezocht naar een geschikte locatie. ‘Waarschijnlijk wordt het een boot’, zegt initiatiefneemster Dasha Vinogradova tegen de Volkskrant. Plan is dat de eerste vestiging dit jaar daar de deuren opent.

Tijd kost geld

In Moskou betaal je voor de eerste minuut in de horecagelegenheid omgerekend 4 eurocent. Dat komt neer op €2,40 voor het eerste uur, zo rekent de krant voor. Blijft een gast langer dan een uur in de horecagelegenheid dan wordt het goedkoper. Na vier uur betalen gasten niets meer. De keten is succesvol in Rusland, maar er werden ook al vestigingen geopend in Londen, Liverpool en Manchester.

Reageer op dit artikel