Zwolle: nieuwe horeca aan de Vecht

Zwolle: nieuwe horeca aan de Vecht

Deze zomer opent net buiten Zwolle Dijkmoment Zwolle. Een paviljoen in een rietgedekt pand met vergaderlocaties, vier Bed & Breakfastkamers en een terras aan De Vecht. De ondernemers willen een loungeplek realiseren met de sfeer van een strandpaviljoen.

Recreatieondernemers Dick en Esther Meussen worden uitbaters van het Dijkmoment. In 2012 kochten ze de voormalige minicamping ‘De Bakspieker’. Deze is nu omgetoverd naar Camping Vecht & Zo.

Dick Meusen: ‘Het is de bedoeling om dit in de loop van de jaren door te ontwikkelen tot een kleinschalig maar volwaardig recreatiebedrijf. Naast de camping, de B&B en groepsaccommodatie is het in de nieuwe situatie mogelijk om te vergaderen op een unieke locatie. Ook wordt kanoverhuur aangeboden en gaan we met een sloep onder andere  de verbinding over het water maken met het centrum van Zwolle en ontwikkelen we verrassende arrangementen voor groepen en individuen’.

De geplande openingsdatum van Dijkmoment is 1 juli 2016. Begin november is de bouw van start gegaan van het twee verdiepingen tellende gebouw.

Bovenin komt de kleinschalige horecavoorziening. Het terras ligt aan de dijk en heeft uitzicht op de Vecht en de uiterwaarden. Op de begane grond is ruimte voor vergaderingen. Dijkmoment Zwolle is vanuit hartje Zwolle op de fiets  in 20 minuten te bereiken.