nieuws

Café De Blonde Pater groeit uit jasje

Café

Café De Blonde Pater in Nijmegen, winnaar van de Misset Horeca Koffie Top 100 2015, breidt uit. Eigenaar Nicki Maas heeft het naastgelegen pand gekocht. Een muur wordt weggebroken zodat de twee panden met elkaar in verbinding komen te staan.

Café De Blonde Pater groeit uit jasje

‘We waren uit ons jasje gegroeid’, zegt Maas. In het naastgelegen pand kunnen straks veertig extra gasten worden verwelkomd. Buiten zijn nog zo’n zeventig extra zitplaatsen. Eind maart moet de uitbreiding gereed zijn. ‘In april hopen we op een officiële opening.’

Koffie in beeld

Toen de inmiddels overleden Louis Claus bijna 28 jaar geleden – samen met Nicki Maas – De Blonde Pater opende, was het een ‘gewoon’ cafeetje. In de jaren erna bouwden de twee het bedrijf steeds verder uit en een jaar of vijftien geleden kwam koffie serieus in beeld. Al snel groeide De Blonde Pater uit tot een koffie-instituut, waar menig topbarista het vak leerde. Aan de Nijmeegse Houtstraat wordt gepionierd met de nieuwste technieken op koffiegebied én het was een van de eerste bedrijven in Nederland waar een Kees van der Westen staat. Top op de dag van vandaag is De Blonde Pater een geliefd adres bij koffiekenners en topbarista’s.

 

Reageer op dit artikel