nieuws

Opnieuw lagere omzet voor Coca-Cola

Café 2060

Coca-Cola heeft de omzet in het derde kwartaal van het jaar wederom zien dalen. ’s Werelds grootste frisdrankproducent kampte onder meer met negatieve wisselkoerseffecten, meldde het Amerikaanse bedrijf woensdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

Opnieuw lagere omzet voor Coca-Cola

De omzet in het derde kwartaal kwam uit op 10,6 miljard dollar. Dat was 7 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Wel wist Coca-Cola de gemiddelde omzetverwachting van analisten van 10,5 miljard dollar te overtreffen, geholpen door de verkoop van kleinere, meer winstgevende verpakkingen.

Dalende omzetten

Coca-Cola kampt al langere tijd met dalende omzetten, vooral in meer ontwikkelde markten waar consumenten vaker voor gezonder drinken kiezen. Om met die trend te breken, werden onder meer nieuwe verpakkingen gelanceerd.

Reageer op dit artikel