nieuws

Dunkin’ Donuts in 2017 terug in Nederland

Café 1447

De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen Dunkin’ Donuts keert volgend jaar terug in Nederland. Het bedrijf heeft een franchisenemer bereid gevonden een eerste filiaal te openen in Amsterdam. Daar moeten er de komende vijf jaar nog zeker 25 bij komen.

Dunkin’ Donuts in 2017 terug in Nederland

Geen volk drinkt per hoofd van de bevolking zoveel koffie als de Nederlanders. Daarom ziet Dunkin’ Donuts in ons land sterke groeikansen voor zichzelf. Een eerder Nederlands avontuur, eind jaren negentig, mislukte echter. Het bedrijf kwam niet verder dan vijf zaken, die in 2000 de deuren sloten.

De eerste franchiseovereenkomst is gesloten met het Amsterdamse Amba Daoud, laat Dunkin’ Donuts dinsdag weten. Amba Daoud is ook licentiehouder van onder andere Ice Bakery en Duo Penotti Amsterdam.

Dunkin’ Donuts heeft meer dan 12.000 zaken in 45 landen over de hele wereld. In Europa heeft het bedrijf 240 vestigingen.

Bekijk hieronder een reeks internationale foto’s van Dunkin’ Donuts-locaties.

Reageer op dit artikel