nieuws

Nieuw Restaurant Club Le Grand, geïnspireerd op New York

Café 2124

Le Grand Restaurant & Club opende donderdag 19 oktober feestelijk de deuren in het hartje van Rotterdam. Fajah Lourens luisterde deze opening als dj op.

Nieuw Restaurant Club Le Grand, geïnspireerd op New York

Le Grand is gevestigd in het gelijknamige hotel dat dit jaar haar 100-jarige bestaan viert. De voormalige ontbijtzaal van het hotel is verbouwd tot een chique club en restaurant. Prachtige elementen uit de jaren 20 kwamen hierbij aan de oppervlakte en zijn in hun oude glorie hersteld. De formule is geïnspireerd op vergelijkbare club restaurants in New York.

Van ontbijt tot club

Le Grand Restaurant & Club kent een menukaart met 30 klassiekers uit de wereldkeuken, die worden geserveerd in 1000 variaties. Aan de indrukwekkende centrale bar worden klassieke cocktails, nieuwe trendy mixen en wijnen afkomstige van vier continenten geschonken. Le Grand Restaurant & Club is dagelijks geopend Overdag worden de gasten welkom geheten voor ontbijt, brunch, lunch, koffie, high tea, borrel of diner. In het weekend, na 21.00 transformeert Le Grand volledig in een club. DJ’s en live artiesten maken die avond compleet.

Club na 21.00, in het weekend

‘Hier kun je komen eten, borrelen en dansen. Je kunt je opladen en positieve, ondernemende en creatieve mensen ontmoeten’, stelt manager Garrelt Schuil. Op vrijdagavond 20 oktober is de nieuwste club van Rotterdam al gereserveerd voor de exclusieve Red Carpet Edition van de legendarische Leo Borrel.

Jaren 20 herleven in trendy stijl

‘We zetten een onderscheidend concept neer. Daarvoor hebben we onder meer in New York inspiratie opgedaan. We zijn tenslotte 100% Rotterdams, werelds, dus internationaal’, zegt manager Schuil, die de formule, sfeer, kwaliteit en gastvrijheid bewaakt. De gekozen jaren 20-sfeer van de inrichting sluit naadloos aan op het klassieke hotel. Het design verwijst naar de opwindende periode met burlesk en de Great Gatsby. ‘Stijl, variété, dansen, genieten, dineren, goede gesprekken rond een cocktail… dat was dé ontspannende omgangsvorm van ondernemers, artiesten, createven en levensgenieters in de jaren 20 van de vorige eeuw. Inderdaad… toen er nog tijd en aandacht was. Die bruisende sfeer laten wij hier herleven. Met gastvrije service, verrassende gerechten, verse ingrediënten, een bijzondere inrichting, muziek, eten, cocktails, DJ’s en meer. Wie hier met zijn vrienden, relaties of geliefden komt, weet dat het een goede ontspannen, bruisende tijd wordt. Hier heb je en maak je de tijd en aandacht voor elkaar.’

Kruiskade

Het centrale deel van de Kruiskade is de afgelopen jaren steeds sterker op de kaart gezet met goede horecaconcepten: het Hilton met haar Roots, Villa Thalia’s met de Dinnershow, een trendy club Hugh, de populair toegankelijke De Beurs en direct om de hoek haute cuisine restaurant Joelia.

Reageer op dit artikel