nieuws

Slechte zomer funest voor cijfers Heineken

Café 1310

Tegenvallend zomerweer in met name Nederland en Frankrijk heeft de bierverkoop van Heineken in Europa afgelopen kwartaal geen goed gedaan. Het bierconcern wist dat evenwel ruimschoots te compenseren met groei elders in de wereld. Alles bij elkaar bracht Heineken 2,5 procent meer bier aan de man.

Slechte zomer funest voor cijfers Heineken

De volumes van Heineken in Europa gingen met 2,8 procent omlaag. Naast het druilerige zomerweer in een aantal belangrijke markten drukte het verlies van een grote klant in het Verenigd Koninkrijk de verkopen. Ook in Polen wist de brouwer minder bier te slijten, doordat er minder promotieactiviteiten waren.

Meer groei in rest van de wereld

Daar stond een sterke groei op eigen kracht tegenover in Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Rusland. Ook in Noord- en Latijns-Amerika werd meer verkocht, mede dankzij een sterke vraag naar duurdere biertjes in Brazilië. Die compenseerde een lagere verkoop in de Verenigde Staten.

Heineken: ‘Solide prestaties’

Over de eerste negen maanden van 2017 heeft Heineken een winst van 1,5 miljard euro in de boeken gezet. Vorig jaar stond de teller na drie kwartalen op 1,2 miljard euro, maar destijds zat in het resultaat een afschrijving verwerkt van 233 miljoen euro. Topman Jean-François van Boxmeer sprak in een toelichting van ‘solide prestaties’.

Lees ook: Horeca verdeeld over succes Biertegoed

Voor 2017 winst en groei verwacht

Heineken blijft bij zijn eerder gedane voorspellingen voor heel 2017. De brouwer gaat onder meer uit van een verdere autonome groei van de omzet en winst, ondanks aanhoudend wisselvallige economische omstandigheden en nadelige wisselkoerseffecten.

Reageer op dit artikel