nieuws

Felix Huisken van Café Singelier geïnaugureerd tot SVH Meesterschenker

Café 1720

Felix Huisken, eigenaar van Café Singelier in Groningen, is dinsdag 12 december geïnaugureerd tot SVH Meesterschenker. De titel van SVH Meesterschenker is de hoogste titel die een bartender kan behalen. Dragers van de titel beschikken over zeer gespecialiseerde kennis van dranken én over de nodige sociale vaardigheden.

Felix Huisken van Café Singelier geïnaugureerd tot SVH Meesterschenker
Vlnr SVH Meesterschenkers Martien Evers, Fritz Harig, Felix Huisken, Hanneke Westland (secretaris SVH Meestertitels), Will Bellemakers (commissielid SVH Meestertitels), SVH Meesterschenkers Jac Wezenbeek en Tom Cats.

Felix Huisken is de 49ste SVH Meesterschenker van Nederland en de eerste schenker die de titel SVH Meesterschenker sinds 2002 heeft behaald. Onder grote belangstelling van SVH Meesterschenkers, familie, vrienden, collega horecaondernemers, zijn vrouw en twee kinderen, werd de officiële uitslag van de Meesterproef bekrachtigd en ontving Huisken het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.

Inspiratie

Felix had SVH Meesterschenker Martien Evers (Café Jos in Nijmegen) gevraagd als inaugurator omdat hij Martien als inspirator voor het behalen van de titel ziet. ‘Toen ik hoorde dat Café Jos in 2008, een buurtcafé in Nijmegen op nummer 1 van de Misset Horeca Café Top 100 stond, ben ik direct in Nijmegen gaan kijken.’ Daar ontmoette hij Martien Evers die hem inspireerde om zijn kennis van dranken verder te ontwikkelen en op te gaan voor de Meestertitel, een lang en intensief proces. ‘’Ik besloot om uit liefde voor mijn vak dit advies op te volgen. Het behalen van de titel is een kroon op mijn werk, een droom die uitkomt. Het diploma dat bij deze bijzondere en eervolle Meestertitel hoort, zal dan ook een prominente plek in mijn café krijgen, zodat gasten ook daadwerkelijk zien dat ze bij een SVH Meesterschenker zijn.’

Martien Evers gaf Felix bij de inauguratie een nieuwe opdracht mee: ‘Ik heb jou op weg geholpen richting de Meestertitel, nu jij SVH Meester bent is het jouw taak om vakgenoten te inspireren om het schenkersvak uit te dragen en op te gaan voor de meesterproef.’

Inaugratie

De feestelijke inauguratie werd geopend door wethouder Joost van Keulen. Daarna lichtte Hanneke Westland, secretaris SVH Meestertitels de SVH Meestertitel toe: ‘Het gaat erom dat de persoon Meesterwaardig is in een Meesterwaardig bedrijf, iets wat gedurende het hele traject, van het indienen van het dossier tot het afleggen van de Meesterproef, de rode draad is.’ Voorzitter van de Plaatselijke Commissie Meesterproef, SVH Meesterschenker Jac Wezenbeek, gaf in zijn toelichting op de proef die Huisken heeft afgelegd op 2 november aan nog steeds onder de indruk te zijn van de vakkennis van de café-eigenaar en de bereidheid om die te delen zijn gasten.

Reageer op dit artikel