nieuws

Bierbrouwer Bird: 12 maanden, 12 provincies, 12 collaborations

Café 1216

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door. Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met een bierbrouwer in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. Het eerste bier Gijtlijster is gebrouwen met de Limburgse brouwerij De Natte Gijt en komt deze week uit de ketels.

Bierbrouwer Bird: 12 maanden, 12 provincies, 12 collaborations

Bierbrouwer Bird Brewery brouwt dit jaar tijdens de Bird Collab Tour in totaal 12 bieren met 12 opkomende brouwerijen die hun stempel de afgelopen jaren op de Nederlandse biermarkt hebben gedrukt. Het zijn stuk voor stuk smaakmakers in hun eigen provincie en veelal ver daarbuiten. Ieder maand verschijnt er één special met een van de volgende brouwerijen:

• De Natte Gijt – Limburg
• Frontaal – Noord-Brabant
• Oersoep – Gelderland
• Noordt – Zuid-Holland
• Bax Bier – Groningen
• Stijl – Flevoland
• Brouwerij Kees – Zeeland
• Drenthe – Jonge Beer
• Rock City Beers – Utrecht
• Grutte Pier Brouwerij – Friesland
• Stanislaus Brewskovitch – Overijssel
• Jopen – Noord Holland

Lees ook: Craftbeerdiscussie: ‘Elk bier is speciaal’

Bird Collab Tour

De mannen van Bird Brewery, Rik en Ralph: ‘Het zijn zeer bekende brouwerij in het Nederlandse bierlandschap. Allemaal hebben ze hun eigen visie en het is ontzettend leuk en leerzaam om samen te brouwen. De eerste bieren zitten nu in de ketels en we hebben er alle vertrouwen in dat het mooie bieren worden.’

Lees ook: De stand van ons Bier (deel I)

Bierbrouwer Bird Brewery en De Natte Gijt GijtlijsterEerste Collab met bierbrouwer Natte Gijt: #1: Gijtlijster

De allereerste collaboration brew is gebrouwen met De Natte Gijt uit Weert. In 2011 wonnen ze het Nederlands Kampioen Bierbrouwen, waarna ze de bieren op de markt brachten. De Gijtlijster is een mix van de prijswinnende bieren Rumoerige Roodborst en Hop met de Gijt met een paar flinke scheppen geroosterde mout. De aftrap van de tour en lancering van de Gijtlijster is vrijdag 19 januarij Café de Harmonie in het Limburgse Weert.

Reageer op dit artikel