nieuws

Flying Dutchmen van Tess Posthumus en Timo Janse geopend

Café 3798

Flying Dutchmen Cocktails, de cocktailbar van Tess Posthumus en Timo Janse is geopend. Na een soft opening op vrijdag 22 december is de bar aan het Singel in Amsterdam elke dag van het jaar van 17.00 tot 04.00 uur geopend.

Flying Dutchmen van Tess Posthumus en Timo Janse geopend

Tess Posthumus en Timo Janse kondigde in oktober van het afgelopen jaar al aan een nieuwe bar te willen openen. Het was alleen nog zoeken naar een juiste locatie. Dat werd Singel 460, in rijksmonument Odeon, eigendom van IQ Creative. Flying Dutchmen Cocktails is dagelijkse van 17.00 uur tot 04.00 uur geopend, 365 per jaar.

Bar met een missie

Flying Dutchmen Cocktails leert de gasten en de barindustrie iets over het vak, over de verhalen achter de dranken, over bestaande recepturen en over de verhalen achter de bartenders die deze klassieke cocktails creëerden. Dit gebeurt overdag in workshops en trainingen en ’s avonds in ongedwongen setting. Op die manier willen ze iedereen die de drempel van Flying Dutchmen overstapt verliefd laten worden op de wondere wereld van de cocktail.

Lees ook: alles over Tess Posthumus

Tess Posthumus & Timo Janse

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit Flying Dutchmen Cocktails, Tess Posthumus en Timo Jansevan Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Sinds 2009 werkt ze bij de Amsterdamse bar Door 74. In 2015 werd ze bij de Diageo World Class niet alleen de beste van Nederland, tijdens de wereldfinale in Kaapstad werd Posthumus uitgeroepen tot Best Female Bartender Worldwide.

Bartender Timo Janse startte in 2000 in de horecawereld en is bestuurslid van de Nederlandse Bartenders Club. Timo Janse werkt sinds 2008 als manager van Door 74 en won de afgelopen jaren vele nationale en internationale cocktailprijzen. Ook is Janse verantwoordelijk voor de non-alcoholische cocktail competitie Shake It! en auteur van het gelijknamige non-alcoholische cocktailboek.

Gezamenlijke projecten

Sinds 2017 organiseert het duo, samen met collega Albert van Beeck Calkoen de Amsterdam Cocktail Week. Daarnaast zijn Posthumus en Janse eigenaar van de Perfect Serve Barshow, de jaarlijkse beurs voor high end horeca. Deze vindt in 2018 plaats op 21 en 22 mei, voor de vijfde keer.

Reageer op dit artikel