nieuws

AB InBev wil kwart minder broeikasgassen uitstoten

Café 1037

AB InBev wil in 2025 een kwart minder broeikasgassen uitstoten dan nu. Ook gaat het Belgisch-Amerikaanse bedrijf duizenden boeren helpen met de watertekorten die door de opwarming van de aarde worden veroorzaakt.

AB InBev wil kwart minder broeikasgassen uitstoten

AB InBev, maker van onder meer Stella Artois, Jupiler en Hertog Jan, wil bovendien dat zijn verpakkingsmaterialen grotendeels van gerecycled materiaal worden gemaakt. Het bedrijf zegt verder goed op weg te zijn met een vorig jaar gesteld doel om over zeven jaar alleen

Lees ook: ‘InBev heeft machtspositie misbruikt’

AB InBev: ‘Als milieu probleem heeft, wij ook’

‘Het is een win-winsituatie. Het is goed voor de zaken en goed voor het milieu’, zei topman Carlos Brito over de duurzaamheidsdoelen. Watde maatregelen kosten en hoe die de winst beïnvloeden, wilde hij niet zeggen. Volgens Brito is een bedrijf dat afhankelijk is van natuurproducten zoals granen, hop en rijst, vatbaarder voor klimaatproblemen dan andere bedrijven. ‘Als het milieu een probleem heeft, hebben wij dat ook.’

Lees ook: InBev verhoogt pilsprijs Nederland flink

Reageer op dit artikel