Arnhem sluit vier cafés na aanhouding witwasverdachte

Arnhem sluit vier cafés na aanhouding witwasverdachte

Op last van Burgemeester Ahmed Marcouch zijn vier horecazaken aan de Korenmarkt in Arnhem per direct gesloten. Dit gebeurde na de aanhouding van een 65-jarige Arnhemmer die verdacht wordt van witwaspraktijken. Met het crimineel verkregen geld zou hij horecagelegenheden in de Arnhemse binnenstad hebben gefinancierd, meldt de gemeente Arnhem.

De woning van de man is doorzocht. Daarbij is een contant bedrag van 10.000 euro aangetroffen. Daarnaast is er beslag gelegd op een zeiljacht. Arnhem sluit de vier cafés aan de Korenmarkt nu, op last van burgemeester Ahmed Marcouch, per direct.

Drie horecazaken in korte tijd overgenomen

De afgelopen maanden is onderzoek gedaan om de herkomst van de geïnvesteerde gelden te herleiden. Daarbij is er zicht gekomen op bezittingen en investeringen van enkele honderdduizenden euro's waarvoor geen legale herkomst te vinden is.

Het onderzoek is gedaan door de recherche en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). De instanties hadden een tip gekregen van de gemeente, die argwaan had gekregen nadat hij in korte tijd drie horecazaken had overgenomen. Ook gingen er verhalen rond dat de man een crimineel verleden had.