nieuws

Dennis Kaatman Meest Markante Horecaondernemer Overijssel

Café 2258

Dennis Kaatman van Studentencafé het Vliegende Paard in Zwolle gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel. ‘Een uniek concept dat de jury deed denken aan haar eigen studententijd.’

Dennis Kaatman Meest Markante Horecaondernemer Overijssel
Dennis Kaatman (r) met juryvoorzitter Martin Kruithof.

Juryvoorzitter Martin Kruithof van De Lindenhof uit Giethoorn roemt Dennis Kaatman van het Zwolse studentencafé het Vliegende Paard: ‘Dennis heeft een uniek concept neergezet. Hij noemt zijn onderneming ook wel de grootste studentenkamer van Zwolle. En dat is ook zo. Het deed ons als jury denken aan onze eigen studententijd. Wat een creativiteit en ondernemerszin laat deze ondernemer zien.’

De voorzitter vervolgd: ‘In de uren dat de studenten zijn café nog niet compleet bezetten, zorgt Dennis dat ook andere activiteiten in zijn café kunnen plaatsvinden. Welke ondernemer bedenkt er om een escaperoom te realiseren in de kelder van zijn bedrijf? Dennis staat midden in z’n bedrijf, doet zijn werk op een flamboyante, originele manier en is enorm bevlogen. De titel Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel past dan ook echt bij hem.’

Andere genomineerden: Rien Mol

Pensioen horeca

Rien Mol

De jury was ook enthousiast over de twee andere genomineerde horecaondernemers die in de race zaten voor de titel Meest Markante Horecaondernemer in de regio Overijssel, Rien Mol en Lars van Galen & Richard van den Hoeven. Rien Mol van Landgoed Het Rheins in Enter werd geprezen voor zijn vooruitstrevend ondernemerschap en hoe hij

alenkansen voor zijn bedrijf benut.

Martin Kruithof: ‘Rien begon in 2000 met een kinderboerderij en een restaurant. Mede door zijn inzet en gedrevenheid is het bedrijf enorm gegroeid. Hij bereikt zijn publiek op een unieke manier via social media, o.a. door zijn vlogs. En met het zonnepark dat in de planning ligt zorgt deze ondernemer dat het met de energiebesparing in zijn bedrijf ook goed zit.’

Lars van Galen en Richard van den Hoeven

De andere genomineerde was dit jaar een duo: Lars van Galen en Richard van den Hoeven van De Gusteau Hospitality Groep in Hengelo. De ondernemers namen in 2012 Hotel ’t Lansink in Hengelo overgenomen en kregen een jaar later  de eerste Michelin-ster. In 2016 hebben zij de Frites Boutique (dat naast ’t Lansink ligt) overgenomen en in 2017 volgde

Lars van Galen

Grand Café Ledeboer in Almelo.

De jury: ‘De kernwoorden van deze bijzondere horecaondernemers zijn: gastvrijheid, kwaliteit en ambiance. Dat zie je terug in alles wat ze doen. Want naast de horecabedrijven verzorgen ze ook catering in de wijde omgeving. Eén van de meest unieke cateringlocatie is toch wel een culinaire rit met een rijdende stoomtrein van Haaksbergen naar Boekelo.’

Meest Markante Horecaondernemer

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseert elke twee jaar de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer. De prijs wordt door de brancheorganisatie toegekend aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Ondernemers die weten wat er speelt, inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen en succesvol zijn. Uit de regionale winnaars wordt in 2019 de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen.

Reageer op dit artikel