nieuws

Internationale topbrouwers op Craft Bierfestival Van Moll

Café 2441

27 Nederlandse én buitenlandse top craftbeer-brouwers strijken zondag 26 augustus neer op het terrein van het Evoluon, waar het Eindhovense Van Moll Craft Beer voor de vierde keer haar jaarlijkse bierfestival organiseert.

Internationale topbrouwers op Craft Bierfestival Van Moll

Bierbrouwer Van Moll, sinds 2013 actief, wil haar bieren  bijdragen aan de groeiende popularteit van craftbier. Daar hoort een bierfestival bij vinden de Brabanders. Eén keer per jaar nodigen ze daarom een aantal gelijkgestemde, en net zo eigenzinnige collega’s uit om de liefde voor goed bier te delen.

Bierfestival met ‘gelijkgestemden’en brewpub in het centrum van Eindhoven,

De brouwerijen die Van Moll heeft uitgenodigd laten volgens de Eindhovenaren een dwarsdoorsnee zien van het lokale en internationele craft beer-landschap. Jonge up-and-coming brouwerijen als De Kromme Haring uit Utrecht en Nevel Artisan Ales uit Nijmegen staan zij aan zij met de grotere Nederlandse namen als Jopen en De Molen, terwijl ook internationale toppers als Beavertown uit Engeland en Founders uit de VS acte de présence geven.

Collaboration met Spaanse bieren

Speciaal voor deze vierde editie van hun feest is het brouwteam van Van Moll op een tiendaagse brouwtournee door Spanje gegaan, waarbij ze zeven bevriende brouwerijen aandeden en natuurlijk met ieder van hen een ‘collaboration’ Van Moll craftbeer, bierfestivalbier brouwden. Deze bieren zullen op 26 augustus voor het eerst in Nederland getapt worden. Net als vorig jaar zullen de bordessen, terrassen en het grasveld rondom de vijver van het Evoluon omgetoverd worden tot een festivalterrein.

Het Craft Bierfestival vindt zondag 26 augustus plaats op het terrein van Evoluon in Eindhoven. Kaarten kosten 15 euro, inclusief proefglas en twee munten en zijn verkrijgbaar aan de kassa en via de site van Van Moll.

Reageer op dit artikel