nieuws

Rock City Brewing opent Brewpub in Amersfoort

Café 1523

In samenwerking met Robert Oosterhuis, voormalig chef van restaurant Rauw in Amersfoort, opent Rock City Brewing dit jaar Brewpub in Amersfoort.

Rock City Brewing opent Brewpub in Amersfoort
Brouwer Koen Overeem en chef Robert Oosterhuis bij de brouwketels

‘Een echt restaurant in samenwerking met een brouwerij waar twee ambachten samen komen’, vertelt chef-kok Robert Oosterhuis over Rock City Brewpub. De chef gaat er koken op open vuur en wil mooie combinaties maken met de bieren van Rock City. ‘Bier-spijscombinaties gaan een belangrijke rol vervullen in ons restaurant, maar denk niet dat we geen aandacht gaan besteden aan wijnen en alcoholvrije alternatieven’,  aldus Oosterhuis.

Beer Pairing

Oosterhuis die ervaring opdeed bij diverse door Michelin gewaardeerde zaken in binnen- en buitenland, is van mening dat Amersfoort hier echt aan toe is. ‘Een zaak vol beleving, waar je met vrienden een burger kan komen eten en waar je wat van de tap kan drinken, maar ook kan kiezen voor een meer-gangen, waarin beerpairing een belangrijke rol speelt.’ Er komt een tapwand met maar liefst eenentwintig tapkranen met hoofdzakelijk bieren uit eigen brouwerij. ‘We vinden het ook leuk om regelmatig gast-brouwerijen op de tap te hebben, zo kun je nog meer blijven vernieuwen.’

Koken op open vuur

Rock City heeft Blueprints ingeschakeld om speciaal ontworpen Amerikaanse smoker te bouwen. Ook is de machinebouwer gevraagd om een BBQ te bouwen voor in de keuken. ‘Op open vuur eten bereiden is iets heel gaafs en vergt precisie, terug naar de basis’.

Foodpairing met bier: eenvoudig en lokaal

Duurzaamheid

Rock City besteedt veel aandacht aan duurzaamheid, zo zijn er al contacten gelegd om het bierbostel, een restproduct bij bierproductie, te verwerken tot brood en koekjes in samenwerking met een lokale bakkerij.  Voor het vlees is de chef in gesprek met Heijdra Vleesvee. ‘Prachtig vlees, ik wil de delen gebruiken van hun melkkoeien, denk aan de nekken en brisket. Mooi vlees, geschikt om langzaam te garen op een barbecue’. De brouwerij haalde een deel van hun startbedrag op middels crowdfunding. Voor de investering in de keuken is een nieuwe crowdfundingsactie gestart. 

Reageer op dit artikel