nieuws

Brouwerij De Ridder heropent als Maastrichter Maltezer

Café 3297

In de voormalige brouwerij De Ridder in Maastricht, opent donderdag 23 augustus Stadsbrouwerij Maastrichter Maltezer haar deuren. 16 jaar nadat eigenaar Heineken de deuren sloot, wordt er opnieuw bier gebrouwen op de historische locatie aan de Maas.

Brouwerij De Ridder heropent als Maastrichter Maltezer

De brouwerij  is omgetoverd tot een totaal concept, inclusief rondleidingen, een brasserie, een proeflokaal en een bierwinkel. In de brouwerij wordt Maltezer Bier weer naar oud recept gebrouwen, die vers van tap te verkrijgen is in de brasserie. Daarnaast zullen er nog een 7-tal andere bieren gebrouwen gaan worden.

Overname Heineken

Het historische pand aan de Maas werd sinds 1857 gebruikt om Ridder pils te brouwen. De eigenaren, de familie Van Aubel, verkochten de brouwerij in 1982 aan Heineken. De Amsterdamse brouwer koos ervoor het Ridder Pilsener, de Maltezer en het Oud Bruin te blijven brouwen. Daarnaast zag in 1988 de Wieckse Witte het levenslicht.

Door het succes van voornamelijk de Wieckse Witte bestond de productie in 1995 voor 50% uit het brouwen van dit witbiertje. Op 31 oktober 2002 gaf de biergigant echter aan de deuren te gaan sluiten van de Ridder brouwerij in december van hetzelfde jaar, aangezien de brouwerij te klein was voor de immense vraag.

Heropening Maastrichter Maltezer

Nu, zestien jaar later, heropent de brouwerij weer op donderdag 23 augustus, onder de naam Maastrichter Maltezer. Daarnaast wordt het startschot gegeven voor de wedstrijd: ‘Maastricht bepaalt’. Tot 15 september kunnen bij de stadsbrouwerij en bij diverse horecalocaties in de stad, diverse proefbrouwsels worden geproefd.

De gasten kunnen vervolgens hun mening geven over het betreffende proefbrouwsel. Na 15 september wordt vervolgens het definitieve recept samengesteld. Waarna tijdens de horecabeurs BBB in oktober in het Mecc in Maastricht, het eerste Maastrichter Maltezer bier zal worden gepresenteerd.