Texels café De Slock viert 50-jarig jubileum

Texels café De Slock viert 50-jarig jubileum

Café de Slock in Den Burg, Texel, viert in oktober 2018 zijn 50-jarig bestaan. Het pand in de Parkstraat heeft een roemrucht verleden en diende als bestemming voor ondermeer een Gereformeerde kerk, garage Boekel en Kaczor, het Leger des Heils en zelfs als het hoofdkwartier van de NSB in de Tweede Wereldoorlog.

In 1968 kocht Gerard Rump het pand en opende in oktober van dat jaar 'Café in den Grooten Slock'. Vier uitbaters en 50 jaar later is het café onder de huidige eigenaren Heino Huizing, Sita Mijwaard en Niels Witte nog steeds een begrip in het uitgaansleven op Texel.
Daarnaast zijn ook de jaarlijks terugkerende evenementen die in het tegenovergelegen park de Wezentuin worden georganiseerd zeer populair, waaronder het speciaalbierfestival met Pinksteren en een groot feest op Koningsdag met de Koningsparkty.

Halve eeuw café De Slock

De gehele maand oktober zal de geschiedenis van een halve eeuw café de Slock herleven. Het café zal vol komen te hangen met oude foto’s Café De Slock Den Burg Texelen oud personeel zal weer voor even hun opwachting maken achter de bar. Café de Slock is volgens de eigenaren 'al 50 jaar een bruincafé zoals een bruincafé hoort te zijn'. Het is 365 dagen per jaar geopend van 16:00 tot sluit, heeft een ruim assortiment aan speciaalbieren (meer dan 120 van de fles) en met twaalf tappunten de meeste bieren van het vat op Texel.