nieuws

Nederlands Bockbierseizoen in teken van bockbier en foodpairing

Café 672

Het Nederlandse Bockbierseizoen gaat maandag 1 oktober officieel van start. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op foodpairing met het bier. ‘Bockbier is een rijk bier, dat zich uitstekend laat combineren met veel gerechten en daarom vieren we dat door bockbier nog nadrukkelijker te koppelen aan eten.’ 

Nederlands Bockbierseizoen in teken van bockbier en foodpairing

De komende maanden staan in het teken van het bockbierseizoen. Nederlands bockbier staat bekend als een zwaarder bier van hoge kwaliteit en de start van de herfst. Dit seizoen is er extra aandacht voor bockbier-food combinaties. En om consumenten te inspireren en informeren over bier-foodcombinaties, is afgelopen mei namens alle bierbrouwers een nieuwe app gelanceerd: de Bier Butler App. Deze app adviseert direct het beste bier bij een gerecht.

‘Vlaggetjesdag’ voor bockbier

De Nederlandse Brouwers hebben een jarenlange traditie om op de eerste maandag van oktober een speciaal evenement te houden ter introductie van een nieuwe jaargang bockbier. Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: ‘Op Bockbier, bier foodpairingmaandag 1 oktober is het ‘Vlaggetjesdag’ voor bockbier. Samen met onder andere bierbrouwers, biersommeliers, brouwmeesters proeven we deze dag traditiegetrouw de nieuwe bockbieren van 2018.’

Speciaal voor de in mei gelanceerde Bier Butler App heeft een aantal experts matches gemaak. Die worden vanaf 1 oktober gedeeld delen in de Bier Butler App. De app is een onderdeel van het platform ‘Dat Smaakt naar Bier’, dat de brouwers van Nederland in 2017 hebben opgezet. Adema: ‘Ter gelegenheid van het nieuwe bockbierseizoen wordt de app op 1 oktober verder uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en staat bockbier vol in de spotlights.’