nieuws

Eddy Bar Amsterdam blijft ‘gewoon’ Eddy Bar

Café 4653

Eddy Bar in Amsterdam blijft open én blijft ‘gewoon Eddy Bar’, aldus de nieuwe eigenaren Marlon Sarra en Diederick Nijboer van Damvest. Zij houden het café dat in 1975 haar deuren opende in ere en zullen het dezelfde ‘bruine allure’ geven waar de zaak in De Pijp bekend om stond. ‘Biljart en dart achter in de zaak, wedstrijden van Ajax, darten en de Formule 1 op groot scherm en Nederlandstalige hits.’

Eddy Bar Amsterdam blijft ‘gewoon’ Eddy Bar

Wegens verdrietige omstandigheden was café Eddy Bar aan de Gerard Doustraat 58 in de Pijp sinds april dit jaar gesloten. Eind april overleed voormalig eigenaresse Femmy Blom. Haar ouders Evert en Miep Blom begonnen het café in 1975, waarna Femmy het acht jaar later overnam. Eén van de bekendste gasten van Eddy Bar was André Hazes, die tegenover het café opgroeide.

Geen poespas, gewoon Eddy Bar

Lange tijd was er grote onzekerheid over wat er met het pand en het café ging gebeuren, vertellen de nieuwe eigenaren Marlon Sarra en Diederick Nijboer van Damvest. ‘Er heerste veel angst dat de Eddy Bar niet meer de Eddy Bar zou blijven en verruilt zou worden voor een of andere hippe tent.’ Maar aanstaande vrijdag 26 oktober heropent het café officieel haar deuren weer. Een frisse nieuwe start in het oude bekende jasje. De kroeg gaat in haar oude vorm door: vers getapte biertjes, het biljart en dartborden achterin en Nederlandstalige hits.

Lees ook:

Lees ook:

‘Geen poespas maar gewoon het oude, bruine café met haar bekende en vertrouwde personeel, waar André Hazes vroeger zijn biertjes kwam drinken’, aldus Sarra en Nijboer van Damvest. Het café is vanaf vrijdag 26 oktober vanaf 17.00 weer open en zal dat zeven dagen in de week zijn. ‘En we willen alle wedstrijden van Ajax, de Formule 1 en darten gaan uitzenden op het grote scherm.’

Reageer op dit artikel