nieuws

Honderden bieractiviteiten in de Week van het Nederlandse Bier

Café 703

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 16 t/m 26 mei zorgen cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties iedere dag voor diverse bieractiviteiten in het hele land. Van speciale bierdiners en – proeverijen tot quizzen, workshops en bierwandelingen en -rondvaarten.

Honderden bieractiviteiten in de Week van het Nederlandse Bier

Zo wordt onder andere op dinsdag 21 mei een grote Bier Pubquiz georganiseerd. Tientallen cafés bieden deze speciale Bier Pubquiz aan tijdens de Week van het Nederlands Bier. Organisaties en ondernemers die deze Pubquiz of een andere bieractiviteit willen organiseren tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2019, kunnen hun activiteiten aanmelden via de website.

Bieractiviteiten

Dyann van Alderen, voorzitter: ‘De Week is de uitgelezen kans voor (horeca)ondernemers om iets unieks te organiseren voor hun gasten. Door het hele land worden bieractiviteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een ‘Week NL Bier-menu’ in een restaurant of een bierproeverij met bijpassende hapjes. Alle activiteiten zijn in één oogopslag te zien op onze website, zodat bierliefhebbers een activiteit in de buurt gemakkelijk kunnen vinden en zich hier voor kunnen aanmelden.’

Meedoen pubquiz

Horecazaken en ondernemers die de pubquiz willen aanbieden op dinsdagavond 21 mei tijdens de Week van het Nederlands Bier 2019 kunnen zich online aanmelden en de pubquiz kopen. Ze ontvangen vervolgens de quiz met fotoronde, fragmentenronde en diverse vragenrondes inclusief antwoordformulieren en -boekjes.

Globaal programma

  • 16 mei t/m 26 mei: Tientallen bieractiviteiten door het hele land
  • 16 mei: officiële opening van de Week van het Nederlands bier + bekendmaking Beste Bier van Nederland 2019
  • 16 mei t/m 18 mei: Nederlands Bierproeffestival Den Haag
  • 17 mei: Lancering Mega COLLAB
  • 21 mei: Pubquiz WeekNLBier
  • 24 mei t/m 26 mei: Nederlandse Brouwerijdagen

Stichting Week van het Nederlandse bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

Reageer op dit artikel