Jarige Dommelsche Bierbrouwerij krijgt monumentale status

Jarige Dommelsche Bierbrouwerij krijgt monumentale status

De Dommelsche Bierbrouwerij bestaat 275 jaar en het pand in Dommelen krijgt een monumentale status. Burgemeester Ederveen zal de officiële status woensdag 30 oktober verlenen bij de brouwerij.

Burgemeester Ederveen en wethouder Geldens van de gemeente Valkenswaard zullen woensdag 30 oktober de monumentale status verlenen aan de Dommelsche Bierbrouwerij.

In de brouwerij in het Brabantse Dommelen wordt al sinds 1744 bier gebrouwen. Nu, 275 jaar later, werken er zo'n 190 mensen op de brouwerij, die gespecialiseerd is in het afvullen en brouwen van pils.

Daarmee is het één van de belangrijkste werkgevers van de gemeente Valkenswaard. Op jaarbasis wordt er zo'n 100.00 hectoliter Dommelsch gebrouwen in de brouwerij die eigendom is van bierreus AB InBev.

Nieuw leven Dommelsch

Na een lange tijd een sluimerend bestaan geleden te hebben, waarbij zelfs de geruchten gingen dat het merk opgeheven zou worden, heeft AB InBev het biermerk in 2018 nieuw leven ingeblazen.  Sinds 2018 is het merk verkrijgbaar in een nieuw jasje en in een 0.0% variant. In de nieuwe uitstraling staat de Dommel centraal, als eerbetoon aan de inwoners langs de Dommel.

Bierbrouwerij Dommelsch, interview met AB InBev horecadirecteur Pieter Anciaux en brandmanager Sjors van Drie.Als actie om het 275-jarig jubileum luister bij te zetten geeft de Dommelsch 'een rondje'. Op 30 oktober kan er door iedereen van 18+, tussen 15.00 tot 18.00, een gratis sixpack Dommelsch 0.0% bij de brouwerij opgehaald worden.