Lokaal initiatief Steenwijkerland; ondernemers steunen ondernemers

Lokaal initiatief Steenwijkerland; ondernemers steunen ondernemers
Arjan Stroeve, ondernemer en één van de initiatiefnemers van Samen in Nood

'Samen in nood Steenwijkerland' is een initiatief van diverse ondernemers, opgezet om elkaar in tijden van coronacrisis te steunen. Door middel van het platform willen de initiatiefnemers ondernemers helpen en juist op dit moment extra kennis en/of financiële verlichting bieden. Samen in nood Steenwijkerland moet voor verbinding zorgen tussen ondernemers in Steenwijkerland en brengt vraag en aanbod bij elkaar. 'Een soort marktplaats voor alle ondernemers in Steenwijkerland.'

Het initiatief Samen in Nood Steenwijkerland is opgezet door lokale (horeca)ondernemers en wordt met provinciaal geld financieel ondersteund.

'Er zijn tal van steunmaatregelen, maar die zijn niet voor alle ondernemers voldoende', aldus de initiators.

De stuurgroep Corona Horeca, met vertegenwoordigers van KHN afdeling Steenwijkerland, KopTop en de Business Club Steenwijkerland hebben elkaar opgezocht en gekeken wat zij kunnen betekenen voor ondernemers in tijden van crisis.

De initiatiefnemers verwachten dat diverse ondernemers later dit jaar met de ‘rug tegen de muur’ komen te staan. Op dat moment is de (financiële) nood zo hoog, dat er geen financiële ruimte is om externe experts in te huren, omdat dit te kostbaar is.

Juist op het moment dat extra kennis en/of financiële verlichting van cruciaal belang is voor het voortbestaan van de onderneming. Om juist deze ondernemers te helpen, hebben de initiatiefnemers ‘Samen in nood Steenwijkerland’ opgezet.

Kennis en verlichting bieden

Door middel van het platform samen in nood Steenwijkerland willen de initiatiefnemers ondernemers helpen daar waar het kan en juist op dit moment deze extra kennis en/of financiële verlichting bieden.

Samen in Nood Steenwijkerland

Het collegiaal uitlenen van personeel bijvoorbeeld, zorgt direct voor financiële verlichting. Daarnaast is het voor een ondernemer ook een hele zorg minder als zijn werknemers tijdelijk ergens anders ‘ goed terechtkomen’.

De initiators: 'In onze ondernemersnetwerken is veel kennis aanwezig, die bij de ondernemers die het hard nodig hebben niet direct voor handen is. Wij willen deze kennis(sen) met elkaar in verbinding brengen, zodat ondernemers perspectief geboden kan worden.'