Corona-oplossing: nachtclub tijdelijk omgebouwd tot restaurant Luna by Noon

Corona-oplossing: nachtclub tijdelijk omgebouwd tot restaurant Luna by Noon

Omdat er nog geen perspectief is voor de nachthoreca, gaan de eigenaren Lucas de Beaumont en Hans-Paul Nieskens, de club Complex in Maastricht tijdelijk ombouwen naar een pop-up restaurant. Een flinke investering, maar De Beaumont verwacht dat gasten straks graag dineren in hun jungle experience restaurant genaamd Luna by Noon dat op 17 oktober de deuren opent.

Club Complex opende in 2016 deuren en bleek een succes. In 2019 trok de uitgaansgelegenheid alleen al meer dan 100.000 bezoekers. In datzelfde jaar opende ook restaurant Noon in hetzelfde complex. Een restaurant met ruim vijftig zitplaatsen. 'Het restaurant loopt super, maar vanwege de recente opening en de sluiting door corona is het nu nog niet rendabel.' Gelukkig kregen de ondernemers toestemming om een groot terras met 130 zitplaatsen te openen. 'Toen hadden we nog een week de tijd om extra personeel te zoeken', aldus mede-eigenaar Nieskens. 'Een hectische periode dus. Echt een achtbaan. Nu het terrasweer voorbij is en de club nog een tijd stilligt, was het zaak een nieuwe inkomstenbron te vinden. Aan vaste lasten kost de club zo'n 25.000 euro per maand. Die kosten lopen tijdens de sluiting gewoon door.' De ondernemers hopen met het pop-up restaurant dé oplossing te hebben gevonden.

Noon
Terras van restaurant Noon

Topkoks als gastchefs

In pop-up Luna kunnen gasten vanaf 17 oktober tot en met midden april - elke vrijdag en zaterdag - een menu serveren aan 140 gasten. 'We kunnen wachten en alleen met Noon doorgaan. Maar het restaurant is nog niet rendabel genoeg, omdat we pas een jaar open zijn. In Luna by Noon komt een heel ander concept. We gaan daar werken met een menu en we organiseren maandelijks Luna specials, waarvoor diverse sterrenchefs werden geboekt. Waaronder Nick Bril van The Jane** in Antwerpen, Ron Blaauw van Ron Gastrobar* in Amsterdam, Hans van Wolde van Brut172 in Reymerstok en Robin van de Bunt van De Leuf* in Ubachsberg

Audiovisueel spektakel

'We halen alle terrasstoelen en tafels van Noon naar binnen en transformeren de club een jungle met meer dan 250 planten. Daarnaast wordt wordt het één groot audiovisueel spektakel, net als in de club. Ook muziek gaat er een belangrijke rol spelen tijdens deze avonden.' Het midden van de zaal wordt een grote keuken, van 9 meter lang en 6 meter breed. 'Hiervoor hebben we de benodigde keukenapparatuur aangeschaft. De ovens worden hier gebruikt, het mise-en-place werk en alle borden worden er opgemaakt onder de ogen van de gasten.

Noon en pop-up restaurant LUNA by NOON liggen aan de Griend 6-7 in Maastricht.