Haagse nachtclub Danzig permanent omgebouwd tot restaurant

Haagse nachtclub Danzig permanent omgebouwd tot restaurant

De bekende club annex café Danzig in Den Haag zal niet meer in die vorm heropenen. Eigenaren Michiel en Valerie Meininger hebben hun bedrijf permanent omgebouwd tot luxe restaurant D Cuisine. 'Hier droomden we eigenlijk al heel lang van.'

Als de horeca weer open mag, zit op de plek van Danzig in Den Haag restaurant D Cuisine. Toch laten eigenaren Michiel en Valerie Meininger de nacht zeker niet los: onder de naam D Café openen ze na het diner de dansvloer.

Nadat Danzig in maart moest sluiten vanwege het coronavirus, besloten de eigenaren dit moment aan te grijpen. In plaats van een eenvoudige opknapbeurt, gooiden ze hun concept om en transformeerden ze de ruimte tot een luxe restaurant. Daarmee maken ze een langgekoesterde wens waar.

Ze trokken Miljo Weimar aan als executive chef en gaven hem de opdracht voor D Cuisine een innovatieve, Frans-Aziatische fusion-kaart te creëren. Zijn vrouw Sophia Kahtane werkte het businessmodel verder uit en was verantwoordelijk voor het trainen van de medewerkers.

Ilse van Stoltz van West Egg Creatives hield zich bezig met het interieurdesign en kwam met een concept waar natuursteen een belangrijke rol vervult. Daarvoor is SolidNature als leverancier aangewezen.

Donker marmer

Voor de tafelbladen en sanitair is gekozen voor donkerbruin marmer met een kenmerkende adering. Dit specifieke, geëmailleerde marmer is slijtvast en kan tegen veelvuldig schoonmaken.

Oorspronkelijk zou dit marmer ook zijn gebruikt als barblad. Uiteindelijk is voor deze eyecatcher van de ruimte, de enorme bar die over de hele lengte van het restaurant middenin de ruimte staat en onder meer plaats biedt aan een dj booth, gekozen voor zwart marmer met gouden adering.

Het enorme zwartmarmeren barblad loopt door in de pass, waardoor visueel eenheid wordt gecreëerd in de ruimte. Het front van de bar is bekleed met honderden op maat gesneden stukjes marmer.

Danzig groeide, in de 20 jaar dat het open was, uit tot een instituut in het nachtleven van Den Haag. Door de locatie, op steenworp van de ministeries en andere regeringsgebouwen, kwam zelfs ministers en andere hooggeplaatste ambtenaren in het bedrijf.