Thuisborrel Club en OneUnit lanceren 'verantwoorde cocktailbox'

Thuisborrel Club en OneUnit lanceren 'verantwoorde cocktailbox'

De Thuisborrel Club lanceert samen met oneUNIT De Thuisborrel Club Conscious Edition: een cocktailbox gevuld met  cocktails die alle niet meer dan één unit alcohol bevatten.

Met de Thuisborrel Club Conscious Edition, slaan OneUnit en de Thuisborrel Club de handen ineen om cocktails te promoten die 'minstens zo lekker als ‘standaard’ cocktails en net even een tikkie beter voor je welzijn'.

OneUnit is een initiatief van SpiritsNL, de branchevereniging van importeurs en producenten van gedistilleerde dranken. In een maatschappij waarin gezondheid en verantwoord leven steeds belangrijker worden, wil SpiritsNL door middel van deze campagne het bewustzijn bij Nederlanders vergroten. Zo bevat een klassieke ‘Cosmopolitan’ al gauw 2,3 unit alcohol, dat wil zeggen bijna 30 milliliter. Veel Nederlanders zijn zich niet bewust van de hoeveelheid alcohol die ze binnenkrijgen. SpiritsNL brengt daar graag verandering in.

De Thuisborrel Club Conscious Edition

De cocktailbox bestaat uit acht cocktails die maximaal één unit alcohol bevatten, oftewel 12,5 milliliter alcohol wat gelijk staat aan één glas bier of wijn. Zes vaststaande cocktailrecepturen worden ter beschikking gesteld door cocktailbars Mr. Smith, Bricks “Hooch & Brew” en Bar Mokum. Daarnaast worden er nog twee aangeleverd door de bartender die voorgaande bartenderronde van de oneUNIT-competitie heeft gewonnen.

Onder de ‘vaste’ cocktails bevinden zich onder andere een ‘Mesjogge’ met kleine hoeveelheden Genever, Carpano Anitca Formula en ginger ale, een ‘Campari Sour’ met Campari, vlierbloesemsiroop en eiwit en een ‘La Neta’ met Montelobos mezcal, Martini Floreale en Arizona Green Tea. De cocktailbox bevat – voor zover mogelijk – de ingrediënten voor alle cocktails. De Thuisborrel Club Conscious Edition is te bestellen via de website van De Thuisborrel Club.