Gratis terras e-learning met Herman den Blijker

Gratis terras e-learning met Herman den Blijker

SVH biedt samen met Herman den Blijker een gratis e-learning aan met een spel voor een winstgevend terras.

Ondernemers en medewerkers die de gratis terras e-learning met Herman den Blijker volgen kunnen hun kennis over het terras opfrissen. Volgens SVH zit te training boordevol tips en inspiratie van Herman den Blijker voor een gastvrij en winstgevend terras.

In de e-learning komen de basisvaardigheden aan bod en krijg je snel inzicht in bijvoorbeeld upselling, communicatie, routing, logistiek en uitstraling.

Enkele tips uit de terras e-learning

  • Zorg dat je de gasten die het terras oplopen altijd begroet. Ook als die gasten in ‘een andere wijk’ gaan zitten of voorbij lopen.
  • Wees bij het opnemen van de bestellingen vriendelijk en goed en kijk de gasten aan.
  • Spreek met elkaar af hoe je de gasten moeten aanspreken. Kies bijvoorbeeld voor één aanspreekvorm (de u-vorm) of voor meerdere: voor jongeren een amicale en ouderen een officiëlere benadering.
  • Om misverstanden te voorkomen is het handig om de bestelling die je hebt opgenomen hardop te herhalen. Dit voorkomt misverstanden en zorgt voor meer aandacht voor de gast.
  • Probeer de bestelling snel door te voeren, te lang wachten is de grootste ergernis bij gasten op het terras.
  • Zorg dat je op de hoogte bent van de specials, zoals speciale bieren, cocktails, bepaalde gerechten of terrasaanbiedingen van de dag.
  • Jouw eigen mening, hoe gek het ook klinkt, kan een doorslag geven. Je kunt de gast gerust op een enthousiaste manier vertellen over dat biertje of die lekkere borrelhap.

Het terras is het visitekaartje van een horecazaak en in deze e-learning is het terras het hoofdonderwerp. Met 7 instructievideo’s, een podcast met Herman den Blijker en magazines inspireert SVH horecateams het beste uit het terras te halen en een ‘gouden’ terras te realiseren voor de gasten.

Terrasspel

Onderdeel is een terrasspel waarmee deelnemers kans maken op mooie prijzen. Het Grote Gouden Terrasspel kan na het aanmelden en het aanvragen van de e-learning bij SVH samen worden gespeeld.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.